Over Skinwiser van dr. Jetske Ultee

Toen ik mij voor het eerst ging verdiepen in huidverzorgingsproducten en ingrediënten was ik eigenlijk verbaasd dat er zoveel goed wetenschappelijk onderzoek was gedaan. Door alle onzin die er verkocht wordt in bladen en reclamecampagnes over cosmetica, zou je haast niet meer geloven dat er wel degelijk revolutionaire ingrediënten bestaan die écht iets doen voor je huid. Welke dat zijn, en hoe jij je huid nu het beste kunt verzorgen, blijft lastig te achterhalen.

Er is wel veel kennis maar die wordt niet goed gedeeld, wetenschappelijke onderzoeken zijn soms lastig te begrijpen en het grootste deel van de literatuur is alleen toegankelijk als je arts of wetenschapper bent en werkt bij een ziekenhuis of universiteit. Om jou ook toegang te geven tot belangrijke en nieuwe wetenschappelijke onderzoeksresultaten hou ik deze op mijn website Skinwiser bij. Gewoon in jip-en-janneke-taal!

Volg ook mijn blog over huidverzorging

Naast de blogs die ik hier op Skinwiser voor je maak over de laatste studies naar de huid en cosmetische ingrediënten, houd ik zelf ook een weblog bij over de wereld van cosmetica. Hier geef ik bijvoorbeeld advies over nieuwe producten die op de markt verschijnen, en deel ik mijn ideeën over de laatste trends en andere ontwikkelingen in de markt. Want populaire producten zijn nog altijd geen werkzame producten. Ik vind het belangrijk om mensen daarover te informeren. Want wist je dat de meeste huidklachten voortkomen uit verkeerde of verkeerd toegepaste huidverzorging? Natuurlijk baseer ik me in mijn blogs op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Een fijne praktische handleiding: Huidboek

Van alle adviezen die ik de afgelopen jaren ‘bij elkaar schreef’ op mijn blog is inmiddels een boek verschenen. Hierin lees je wat je beter wel en niet op je huid kunt smeren. Ik behandel de meest voorkomende huidklachten als acne, pigmentvlekken en rosacea. Je zult verbaasd staan over de vele misverstanden over huidverzorging die aan bod komen. Er wórdt wat onzin verkocht in de wereld van cosmetica. Ik vertel er veel over in mijn Huidboek, dat inmiddels in zesde druk is verschenen.

Campagne Smeer je in! en Zonboekje

Smeer je in! heet mijn landelijke campagne om (meer) kinderen te beschermen tegen de zon. Niet alleen op het strand, maar ook op het schoolplein of op de sportvelden. De campagne is een initiatief van mijn Stichting Sunwiser. Hier hoort ook het Zonboekje bij dat ik maakte. In dit boekje dat je online kunt downloaden komen de meestgestelde vragen en misverstanden over de zon aan bod. Dat zijn er best nog veel. Van slechte zonfilters en de onderschatte gevaren van uv-A-straling tot misleidende claims als waterproof en all day protecti

Een eigen productlijn

Alle kennis die ik in mijn werk als onderzoekarts in de cosmetische dermatologie heb verzameld, heb ik uiteindelijk gebruikt om zelf producten te ontwikkelen. Huidverzorging met alleen milde en werkzame ingrediënten in hoge concentraties die écht wat doen voor de huid, en klachten kunnen verbeteren en voorkomen. Het viel lang niet mee om de producten precies samen te stellen zoals ik dat wilde, zonder irriterende ingrediënten. Maar ik ben erg trots op het resultaat: mijn eigen productlijn Uncover Skincare. Inmiddels is er voor de juiste finishing touch ook prachtige make-up ontwikkeld. Ook deze producten bevatten alleen zachte, waardevolle ingrediënten.

Kijk hiervoor op www.uncover-skincare.nl!