• cosmetics barcelona

In-Cosmetics Barcelona – nieuwe ingrediënten

In-cosmetics is hét evenement voor de ontwikkelaars van cosmetica: leveranciers van over de hele wereld verzamelen zich hier. Na drie dagen heb je weer volop inspiratie en nieuwe ideeën voor de ontwikkeling van producten. Niet alleen de nieuwste ingrediënten worden besproken, ook manieren om deze bijvoorbeeld dieper in de huid te krijgen. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van cosmetica? 

Bij de formulering van cosmetica wordt met meerdere factoren rekening houden. Een actief ingrediënt, zoals vitamine C, kan ontzettend waardevol zijn voor de huid. Maar dan moet de stof wel op de juiste wijze zijn gebruikt en verpakt. Bij het maken van cosmetica zijn deze vier punten daarom heel belangrijk:

De juiste concentratie

De juiste concentratie van een ingrediënt in een product wordt bepaald op basis van de veiligheid en effectiviteit van het ingrediënt. Maar deze is ook afhankelijk van de samenstelling van een cosmeticaproduct: bepaalde technieken en hulpstoffen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat actieve ingrediënten dieper in de huid dringen. Dit betekent dat rekening gehouden moet worden met een intensievere werking van bepaalde ingrediënten, dan je op voorhand zou verwachten. Om de kans op bijwerkingen laag te houden, is een lage concentratie in sommige gevallen daarom noodzakelijk.

De juiste formulering

Met de juiste formulering zorg je voor een stabiel product, met actieve ingrediënten die ook actief blijven zodra ze in aanraking komen met de huid. Hierbij moet je er rekening mee houden dat sommige ingrediënten goed of juist niet goed samengaan. Antioxidanten versterken elkaar bijvoorbeeld vaak in een crème, terwijl bepaalde zonnefilters elkaar juist kunnen inactiveren.

De juiste plek

De juiste plek is voor cosmetica eigenlijk altijd de huid. Maar de huid heeft meerdere lagen waarin ingrediënten terecht kunnen komen.
Zo willen we zonnefilters graag aan de oppervlakte van de huid houden; dit voorkomt dat zonnefilters door het lichaam worden opgenomen.
Antioxidanten willen we juist dieper in de huid krijgen, omdat ze juist daar hun werk kunnen doen.

De juiste tijd

‘The more you sweat, the more you smell fresh’. Deze claim hoort bij een bekend merk van een deodorant, en komt (in tegenstelling tot wat je misschien verwacht) niet zomaar ergens vandaan. In deze deodorant is waarschijnlijk een bepaalde techniek gebruikt waarin het geurmolecuul is verpakt in iets wat alleen oplost in zweet. Dus zodra je gaat zweten, lost de omhulling van het geurmolecuul op: een frisse geur is het gevolg! Zo is het dus als het ware mogelijk een tijdklok in te stellen voor ingrediënten om ‘aan’ te gaan.

Samenvattend wil je met cosmeticaproducten dus: de juiste concentratie van ingrediënten in de juiste formulering, die ervoor zorgt dat de stoffen de juiste plek op de juiste tijd bereiken.

Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!