• Vitamine_C_zonschade

Vitamine C voor de zonbeschadigde huid

Vitamine C kan de huid echt verbeteren en rimpels verminderen. Een crème met 5% van het ingrediënt herstelt de zonbeschadigde, verouderde huid na drie maanden.

Crème getest op decolleté en onderarm

In het onderzoek werd twintig vrouwen (tussen de 51 en 59 jaar) gevraagd gebruik te maken van crèmes op het decolleté en de onderarmen. Daarbij werd een product met en zonder vitamine C vergeleken.  Beide crèmes moesten worden aangebracht op de huid die het meest beschadigd is door de zon:

  • De crème met vitamine C werd op de linkerzijde van het decolleté en de linker onderarm gebruikt;
  • De crème zonder vitamine C werd op de rechterzijde van het decolleté en de rechter onderarm gebruikt.

Na een periode van drie en zes maanden werd door de dermatologen vastgesteld of de behandelde huid van de deelnemers was verbeterd.

Zonbeschadigde huid verbeterd 

De huid werd op basis van de volgende zes kenmerken gescoord: hydratatie, oneffenheid, ‘hangen’ van de huid, veerkrachtigheid, fijne rimpels en diepe rimpels. Al na drie maanden bleek de huid die was behandeld met vitamine C significant te zijn verbeterd, terwijl de ‘andere kant’ geen duidelijke verbetering liet zien.

Rimpels minder diep

Er werd ook gekeken naar de diepte van rimpels. Deze werden zowel voorafgaand aan het gebruik van de crèmes als na zes maanden, gemeten. Ook hier liet vitamine C zijn ‘sporen achter’; de rimpels namen in diepte af.

De wetenschappers concluderen dat het gebruik van een crème met 5 % vitamine C de zonbeschadigde en verouderde huid kan verbeteren. Fijne rimpels kunnen zo worden verminderd.


Titel:
Topical ascorbic acid on photoaged skin. Clinical, topographical and ultrastructural evaluation: double-blind study vs. placebo

Jaar:
2003

Auteurs:
P.G. Humbert, M. Haftek, P. Creidi, C. Lapière, B. Nusgens, A. Richard, D. Schmitt, A. Rougier, H. Zahouani

Tijdschrift:
Experimental Dermatology

Link

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!