• Maui Derm

Aandacht voor acne op jonge leeftijd op Maui Derm Congres

Tijdens het Maui Derm Congres van afgelopen maand is onder andere gesproken over het voorkomen van acne in alle leeftijdsgroepen, de behandeling met antibiotica en het gevaar van antibioticaresistentie.

Acne bij kinderen van 7 tot 11 jaar

Het is inmiddels erkend dat acne niet alleen bij pubers, maar bij zowel jong als oud kan voorkomen. Of het aantal volwassenen met acne meer of minder is geworden in de loop der jaren is niet te zeggen: hier zijn geen cijfers van.
Dr. Yan, spreker op het congres, ging in op het voorkomen van acne bij kinderen. Hij stelde dat artsen oplettend moeten zijn bij het voorkomen van de aandoening bij zeer jonge kinderen. Acne kan in deze gevallen een teken zijn van andere onderliggende problemen, zoals hormonale afwijkingen. Bij jonge kinderen met acne en astma kan de inhalator (en dus de steroïden) de veroorzaker zijn van de huidklachten.

Vijf procent van de kinderen tussen de 7 en 11 jaar heeft acne. Het voorkomen van de aandoening op deze leeftijd vergroot de kans op een ernstige vorm tijdens de puberteit. Dr. Yan adviseert topicale retinoïden en benzoyl peroxide bij deze leeftijdsgroep.

Te snel antibiotica voorgeschreven

Dermatologen hebben veelal dezelfde aanpak voor de behandeling van acne bij de verschillende leeftijdsgroepen. Dr. Eichefield stelde dat dermatologen voorzichtiger moeten zijn met het uitschrijven van antibiotica vanwege het resistentiegevaar. Dr. Eichenfield: ‘’Met name bij kinderen wordt te snel antibiotica voorgeschreven en te weinig gebruikgemaakt van topicale middelen.’’

Topicale behandeloptie

Tijdens het congres kwam ook een nieuwe therapie aan bod. Dermatologen kunnen uitkijken naar een nieuwe concentratie van de combinatie benzoylperoxide & clindamycine voor de behandeling van milde tot matige acne als enkelvoudige therapie.

Ook is er gesproken over de goedkeuring van nieuwe medicatie voor rosacea en atopische dermatitis.

Ivermectin is een nieuwe behandelcrème voor rosacea. Het is nog niet duidelijk of deze crème werkt op de inflammatie of op de parasieten in de huid.

Dupilumab is een antistof die ingezet kan worden bij matig tot ernstige atopische dermatitis.

Vooralsnog veelbelovende therapieën, binnenkort meer hierover op Skinwiser.


Bron:

Dermatology Times – behandeling acne/resistentie antibiotica

Dermatology Times – acne bij jonge kinderen

Dermatology Times – nieuwe medicatie

Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!