• Factchecker

Verandert de talgafscheiding op je huid gedurende de dag?


The Fact Checker

 

Toelichting:

De afscheiding van talg (sebum) op het voorhoofd laat een duidelijke piek zien rond het middaguur en is het laagst rond middernacht. Waarom de talgafscheiding gedurende de dag pieken en dalen heeft, is niet precies duidelijk. Maar dat de talgproductie volgens een eigen ‘biologische klok’ loopt, is met dit onderzoek wel aangetoond.

De talgafscheiding op het voorhoofd bereikt een piek om 12:00 uur, is vervolgens op zijn laagst rond 0:00 uur, heeft daarna weer een kleine opleving om 04:00 uur, daalt weer tot ongeveer 08:00 uur waarna deze oploopt tot 12:00 uur.

De hoeveelheid talg op de huid maakt dat je een vette huid hebt of niet. Een typerend kenmerk van een vette huid is dat de huid gedurende de dag gaat glimmen: een vaak gehoorde ergernis.
In een normaal dagelijks ritme wordt het gezicht ’s ochtends en/of ’s avonds gereinigd met water en eventueel met een gezichtsreiniger. Wellicht is het, met deze informatie, voor mensen met een vette huid aan te raden om na de piek van 12:00 uur nog eens het gezicht te reinigen zodat de opstapeling van talg wordt onderbroken.


Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!