• druiven

Nieuw ingrediënt tegen pigmentvlekken

Onderzoekers hebben een nieuw ingrediënt gevonden om pigmentvlekken lichter te maken. Het gaat om een stabiele variant van resveratrol, een stof die voorkomt in druiven. Het nieuwe ingrediënt verkleurt niet en zorgt minder snel voor huidirritatie. 

Stof uit druiven niet geschikt voor cosmetica

Resveratrol is een natuurlijke bestandsdeel dat onder andere voorkomt in druiven. Gedacht wordt dat de inname van resveratrol goed is voor de gezondheid. Het aanbrengen van de stof op de huid remt de aanmaak van melanine en kan de huid daarmee lichter maken. Resveratrol is echter geen stabiel bestandsdeel en is daarom niet geschikt als ingrediënt van cosmetica. Onderzocht is wat de variant resveratryl triacetate voor de huid kan doen.

Nieuw ingrediënt maakt de huid lichter

In het eerste deel van het onderzoek werd 0.5% van de stof vergeleken met 0.5% resveratrol. Resveratrol zorgde voor huidirritatie bij deelnemers, terwijl de onderzochte nieuwe variant geen reactie gaf. In het vervolg van het onderzoek werd onderzoek gedaan met een concentratie van  0.4% van de stof. Deelnemers waarvan een klein stukje huid was bestraald met uv-licht, werd gevraagd gebruik te maken van een product mét en zonder de werkzame stof. Ook een groep deelnemers met pigmentvlekken moest beide producten gebruiken. Na acht weken bleek het onderzochte ingrediënt resveratryl triacetatezowel verkleuring van de huid door uv-licht te verminderen, als pigmentvlekken in het gezicht lichter te maken.

Geschikt voor toepassingen in crèmes

Hoewel resveratrol uiteindelijk effectiever is in het lichter maken van de huid, concluderen de onderzoekers dat de variant resveratryl triacetate geschikter is voor toepassingen in cosmetica. Het ingrediënt is stabieler en het gebruik op de huid leidt minder snel tot irritatie.


Originele titel:
A study of the human skin-whitening effects of resveratryl triacetate

Soort studie:
Randomized controlled trial (5 sterren)

Jaar:
2015

Auteurs:
J.H. Ryu, J.K. Seok, S. M. An, J.H. Baek, J.S. Koh, Y.C. Boo

Tijdschrift:
Archives of Dermatological Research

Link

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!