• Factchecker

Helpen appels, aardbeien en groene thee tegen acne?

The Fact Checker

 

Toelichting:

Phloretin (extract uit appels & aardbeien) en EGCG (extract uit groene thee) zijn effectief in de behandeling van acne

De eerste stappen zijn gezet voor het bewijs van de effectiviteit van phloretin en EGCG in een crème tegen acne. Wetenschappers hebben de ingrediënten elk in twee experimenten onderzocht.

Phloretin

In een in vitro experiment (op celniveau) is vastgesteld dat phloretin de bacteriegroei van P. acnes remt en een anti-inflammatoire werking heeft.

In een in vivo experiment hebben 33 proefpersonen vier weken lang, twee keer daags, de ene helft van het gezicht ingesmeerd met een placebo (crème zonder phloretin) en de andere helft van het gezicht met een crème met 0,05%phloretin. De gezichtshelft die werd behandeld met de crème met phloretin bleek een significante vermindering te hebben in het aantal comedonen en papels, hoeveelheid talg en porphyrins (product van P. acnes) in vergelijking met de controlegroep.

Beide experimenten wijzen uit dat phloretin acne kan verbeteren. De wetenschappers concluderen dat phloretin potentie heeft als nieuw anti-acne middel.EGCG

In een in vitro experiment is vastgesteld dat EGCG drie van de vier voornaamste oorzaken van acne kan aanpakken, namelijk: de overgroei van p. acnes, de talgproductie en de verhoorning van de huid.

In een in vivo experiment hebben 37 proefpersonen 8 weken lang, tweemaal daags, de ene helft van het gezicht met een crème met 1 of 5% EGCG ingesmeerd en de andere helft met een placebo crème. Zowel de 1% als de 5% EGCG crème verminderde het aantal acne laesies in vergelijking met de placebo crème.

Beide experimenten wijzen uit dat EGCG acne kan verbeteren. De wetenschappers concluderen dat EGCG een effectieve en snelle behandeling voor acne is.


Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!