• Factchecker

Verlicht zijden kleding eczeem bij kinderen?

The Fact Checker

Verlicht zijden kleding eczeemklachten bij kinderen?

 

Toelichting:

Zijden kleding levert geen klinische voordelen voor kinderen met matige tot ernstige eczeem in vergelijking met standaardzorg, volgens een studie gepubliceerd in PLOS Medicine.

300 kinderen met een gemiddelde leeftijd van vijf jaar deden aan het onderzoek mee. Willekeurig werden zij aangewezen om óf zes maanden lang, dag en nacht, zijden tops en leggings te dragen óf om gewoon door te gaan met hun standaard eczeembehandeling. Alle kinderen bleven hun reguliere zorg, inclusief gebruik van corticosteroïden behouden.

De behandelende verpleegkundigen, die niet wisten tot welke (interventie)groep de patiëntjes behoorden, vonden vrijwel geen verschil in ernst van de eczeemklachten tussen de beide groepen eczeemklachten op twee, vier en zes maanden. Huidinfecties vonden plaats bij 28 procent van de kinderen die standaardzorg kregen en bij 25 procent van de kinderen die zijde droeg. Er was verder geen verschil in het gebruik van corticosteroïden, kwaliteit van leven en bezoeken aan de arts voor eczeem onder de deelnemers.

De auteurs van dit onderzoek stellen dat kinderen met eczeem het dragen van speciale zijden kleding kunnen overslaan.


Gerelateerde Berichten

Geen reacties

↓Klik om reacties te tonen
↓Klik om te verbergen
    Staat je vraag of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!